Sahia Vintage V – efemere

Sahia Vintage V – efemere DVD - One World Romania

Sahia Vintage V – efemere

DVD - One World Romania

„SAHIA VINTAGE V - EFEMERE
Ce ar putea avea în comun un film despre circulația pietonală din Bucuresti cu un altul despre pericolul buteliilor improvizate în gospodăriile României rurale, apoi cu un al treilea, despre nunta a doi americani dintr-un sat românesc, sau cu un al patrulea film, despre vacanța, în România anilor 70, a unei familii de evrei români emigrați cu câteva decenii mai devreme? În primul rând, faptul că sunt filme comandate studioului Alexandru Sahia de varii instituții ale României socialiste. În al doilea rând, faptul că sunt toate incluse pe cel de-al cincilea DVD al seriei SAHIA VINTAGE.

După patru DVD-uri organizate în jurul unor teme semnificative pentru înțelegerea vieții cotidiene în România socialistă (și a reprezentării acesteia în filmul documentar), continuăm cu un al cincilea DVD, care survolează segmentul cel mai puțin cunoscut al producției Sahia, anume filmele comandate studioului de diverse instituții ale statului: de la Oficiul Național de Turism, la Miliția Capitalei și la varii ministere, fabrici, uzine.

Studiile de cinema grupează aceste filme în categoria producțiilor așa-zis „efemere” – un termen care sugerează perisabilitatea și durata scurtă în care sunt înscrise, cu consecințe negative asupra valorii lor percepute la nivelul comunităților de film și al societății în general. Filmele efemere sunt cele menite să nu dureze - sau să fie neglijabile în durata lungă a istoriei. Considerate strict funcționale și ignorate sistematic de filmografii, efemerele sunt de obicei invizibile la nivelul istoriilor de cinema. Printr-un DVD dedicat în întregime acestei categorii semnalăm calitatea acestor filme de vehicule privilegiate ce permit accesul, în prezent, la zone mai putin vizibile ale societății românești din epocă – și, implicit, relevanța  acestor filme pentru o plajă largă de domenii profesionale și interese personale. ”

În prețul DVD-ului este inclus și transportul.

Prețuri DVD :   1 DVD       -  45 lei (transport inclus)

                        3 DVD-uri - 120 lei (transport inclus)

                        5 DVD-uri - 185 lei (transport inclus)

 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe