**Nivel de dificultate începator -intermediar - exercițiile la care vei fi expus nu necesită experiență anterioară de participare la alte cursuri de dans contemporan.
Cursurile sunt construite progresiv și adaptate la nivelul de aprofundare al grupei, cu scopul de a îmbunătăți flexibilitatea, forța, echilibrul, agilitatea, coordonarea și memoria motrică a corpului.
Prin exerciții tehnice, coregrafii scurte și improvizație, se urmărește îmbunătățirea posturii corporale, cât și folosirea corectă a respirației și a sistemului muscular pentru a proteja sistemul osos.
La atelier se vor propune și exerciții care jonglează cu ideea de ritm individual, colectiv si destructurarea ritmului pentru a explora cat mai multe nuanțe și intenții ale felului în care ne putem mișca.
Scopul cursului este de a crea un context în care dansul este liber și creativ, prin înțelegerea mecanismelor care ne activează corpul și felul în care acestea influențează orientarea spațiala și intensitatea cu care ne mișcăm.
DESPRE SIMONA DABIJA
A absolvit licența și masterul în coregrafie la Universitatea Națională de Teatru și Cinematografie din București.
Este co-fondator al Asociației Delazero, o asociație care își propune ca direcție artistică proiecte ce au ca temă prezentul social și modalitățile individuale de raportare la acesta, legătura dintre corp și percepție.
Lucrează cu Simona Deaconescu din 2015, fiind una dintre principalele dansatoare ale colectivului Tangaj Dance, performând în spectacolele “BLOT - Body Line of Thought”, “Ramanenjana”, ”Daughters”, ”Birdville”, ”Counterbody”, ”Aftertaste”, în instalațiile performative “Isolation in a Series of Liminal States”, ”Retro Walk Decades to the Sun”, precum și în filmul de dans ”Sonder.”
Are colaborări recurente cu instituții independente și de stat: Linotip-Centru Independent Coregrafic, Centrul Național al Dansului, CREart, Teatrul Odeon.
În 2020, i-a fost acordat Premiul pentru Contribuția adusă Dansului Contemporan, de către Centrul Național al Dansului, București.
„Imi place sa lucrez cu variatii de viteza si sa folosesc articulatiile atipic, in raport cu suprafetele pe care le intalnesc. Metodele prin care miscarea se poate deconstrui, prin izolarea extremitatilor corpului si a coloanei vertebrale, dau nastere la o corporalitate puternica si un dans plin de volum.” - SD