Normă dublă

Normă dublă Performance și discuție despre trăirile, traumele şi zilele libere din viața unei femei casnice

Normă dublă

Performance și discuție despre trăirile, traumele şi zilele libere din viața unei femei casnice

În 31 mai, de la ora 18:30, scena de la Cinema Victoria Timișoara găzduiește performance-ul „Normă dublă”. Scris și documentat de Cornelia Iordache și regizat de Alexandru Mihăescu, evenimentul chestionează impactul muncilor casnice asupra trăirilor și sănătății mintale ale femeilor, printr-un moment artistic ce îmbină teatru și fotografie, urmat de o discuție cu psiholog Adina Moldovan.  

Acesta este rezultatul unui proces de cercetare culturală, realizat de Cornelia Iordache, laureata unei burse de creație artistică Energie! acordate de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte, în cadrul Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”. Evenimentul îşi propune să atragă atenţia asupra condiţiei femeii casnice şi să provoace discuţii referitoare la munca invizibilă și la rolurile ei în societate, care trec de multe ori neobservate.

Text: Cornelia Iordache
Distribuţie: Mădălina Ghițescu-Petre
Regie şi video: Alexandru Mihăescu
Durata: 1h

Cornelia IORDACHE (n. 1984, Timişoara) este absolventă a Masterului Creative Writing al Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Textele sale au fost incluse în spectacole ale Teatrului Național Târgu-Mureș, Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca sau Cămine în mişcare din 2020. Textul său „Tabăra” a fost desemnat câştigător la Festivalul DbutanT, ediția din 2021.

Mădălina GHIȚESCU - PETRE (n. 1978, București) este actriță de teatru și film, absolventă a UNATC București. A colaborat cu Centrul Național al Dansului, Teatrul Luni de la Green Hours, Teatrul Act, Fabrica de Pensule, Colectiv A sau Teatrul Yorick și a participat la festivaluri internaționale de teatru și dans. În prezent, lucrează cu Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” și Teatrului Național „Mihai Eminescu” Timișoara.

Alexandru MIHĂESCU (n. 1980, Timişoara) este regizor, actor și manager
cultural. A absolvit cursurile Universității de Muzică și Teatru din Rostock (actorie) și UNATC
București (masterat regie teatru) și joacă din anul 2020 la Teatrul German de Stat din  Timișoara. A participat cu spectacolele montate la mai multe festivaluri din țară și din străinătate. 

 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe