XARAASI XANNE: CROSSING VOICES / XARAASI XANNE: VOCI ÎNCRUCIȘATE

XARAASI XANNE: CROSSING VOICES / XARAASI XANNE: VOCI ÎNCRUCIȘATE One World Romania, ediția a 16-a

XARAASI XANNE: CROSSING VOICES / XARAASI XANNE: VOCI ÎNCRUCIȘATE

One World Romania, ediția a 16-a - 24/7

Section: 24/7

Regie: Raphaël Grisey, Bouba Touré – Franța – 2022 – 123 min

Sinopsis:

Crossing Voices e o experiență cinematică profundă, care reușește să captiveze la nivel estetic și să provoace la nivel intelectual. Folosindu-se de o arhivă rară de sunet și imagine care aparține în mare parte co-regizorului Bouba Touré (al cărui rol a fost deopotrivă de muncitor, activist și documentarist), filmul spune povestea unei cooperative agricole pe care imigranți vest-africani sătui de umilințe și muncă prost plătită în Franța au creat-o în Mali în 1977.Această improbabilă revenire în patria mamă e urmărită în timp, de la provocările de ordin ecologic și conflictele de ordin politic din Africa anilor ‘70, până azi. Departe de a privi doar diagnostic, în urmă, și de a fi doar o critică a agriculturii industriale și coloniale, filmul demonstrează și cum cunoștințele despre agricultură și cooperarea cu fermieri francezi ar putea să-i ajute pe localnici să-și recapete terenurile și, de ce nu, să-și câștige autonomia alimentară. În egală măsură, scoate la iveală un fragment de istorie din lupta pentru drepturilor muncitorilor imigranți care continuă și azi.

Directed by: Raphaël Grisey, Bouba Touré – France – 2022 – 123 min

Synopsis:

“Crossing Voices” is a profound cinematic experience which manages to captivate aesthetically and to provoke intellectually. By using a rare sound and image archive belonging, for the most part, to co-director Bouba Touré (whose role was simultaneously that of worker, activist, and documentarian), the film tells the story of an agricultural cooperative which West African immigrants, fed up with the humiliations and the underpaid work endured in France, created in Mali in 1977. This improbable return to the motherland is followed in time, from the ecological challenges and political conflicts of 1970s Africa to the present day. Far from being merely a retrospective diagnostic look or simply a critique of industrial and colonial agriculture, the film also demonstrates how agricultural knowledge and the cooperation with French farmers could help locals regain their lands and perhaps even secure food autonomy. In equal measure, it sheds light on a fragment in the history of the fight for immigrant workers’ rights, which continues up to this day.

Biletele sunt valabile doar la data și ora inscripționate pe acestea. Rezervările facute prin abonamentele generale și de 5 intrări sunt valabile cu cel târziu 5 minute înainte de începerea filmului. Accesul spectatorilor în cinema după ora începerii filmului, așa cum este inscripționată pe bilet, nu este posibil.

Pentru accesul persoanelor cu dizabilități și al copiilor sub 12 ani, puteți solicita un bilet cu valoare 0 trimițând un email cu un document justificativ atașat către office@eventbook.ro cu minim 24h înainte de proiecția filmului.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe