THE HAMLET SYNDROME / SINDROMUL HAMLET

THE HAMLET SYNDROME / SINDROMUL HAMLET One World Romania, ediția a 16-a

THE HAMLET SYNDROME / SINDROMUL HAMLET

One World Romania, ediția a 16-a - OLD SCARS, NEW WOUNDS / RĂNI NOI, CICATRICI VECHI

Section: OLD SCARS, NEW WOUNDS / RĂNI NOI, CICATRICI VECHI

Regie: Elwira Niewiera, Piotr Rosolowski – Polonia, Germania – 2022 – 85 min

Sinopsis:

La câteva luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina în 2022, cinci tineri și tinere participă la o punere în scenă unică, ce își propune să traseze paralele între experiențele lor de război și „Hamlet”, piesa lui Shakespeare. Pentru fiecare dintre ei, scena reprezintă o platformă pentru exprimarea suferinței și a traumei prin celebra întrebare „A fi sau a nu fi?,” o dilemă care se aplică și vieților lor. Protagoniștii se luptă cu dezamăgirea, neputința și furia, încercând să-și reașeze viețile în timp ce își procesează trecutul dureros: Slavik, care a trecut prin iadul războiului și al captivității ca soldat, Katya, care tânjește după iertarea mamei sale pentru faptul că s-a alăturat armatei, Rodion, care a evadat din Donbas și se confruntă acum cu homofobia crescândă, Roman, care încă se luptă cu amintirile traumatizante din timpul războiului, când a lucrat ca paramedic pe front, și Oxana, care se zbate pe frontul artistic ca actriță.

Directed by: Elwira Niewiera, Piotr Rosolowski – Poland, Germany – 2022 – 85 min

Synopsis:

A few months prior to Russia’s full-scale invasion of Ukraine in 2022, five young women and men participate in a unique stage production that attempts to relate their war experiences to Shakespeare’s Hamlet. For each of them, the stage is a platform to express their grief and trauma through the famous question, “to be or not to be,” a dilemma that applies to their own lives. The protagonists fight against disappointment, powerlessness, and anger, trying to put their lives back in order while processing their painful past: SLAVIK, who went through a hell of war and captivity as a soldier, KATYA, who longs for her mother’s forgiveness for joining the army, RODION, who escaped from Donbas and is now facing growing homophobia, ROMAN, who is still struggling with the traumatic memories of his war experience as a paramedic on the battlefield, and Oxana who struggles on an artistic frontline as an actress.

Biletele sunt valabile doar la data și ora inscripționate pe acestea. Rezervările facute prin abonamentele generale și de 5 intrări sunt valabile cu cel târziu 5 minute înainte de începerea filmului. Accesul spectatorilor în cinema după ora începerii filmului, așa cum este inscripționată pe bilet, nu este posibil.

Pentru accesul persoanelor cu dizabilități și al copiilor sub 12 ani, puteți solicita un bilet cu valoare 0 trimițând un email cu un document justificativ atașat către office@eventbook.ro cu minim 24h înainte de proiecția filmului.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe