fbpixel
Skip to main content

SI LE VENT TOMBE / DACĂ SE OPREȘTE VÂNTUL

FR, HY, EN, RU RO, EN
SI LE VENT TOMBE / DACĂ SE OPREȘTE VÂNTUL FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2023 - PÉPITES FRANCOPHONES

SI LE VENT TOMBE / DACĂ SE OPREȘTE VÂNTUL

FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2023 - PÉPITES FRANCOPHONES
FR, HY, EN, RU RO, EN

Regie: Nora Martirosyan

Cu: Grégoire Colin, Hayk Bakhryan, Arman Navasardyan

Dramă - Armenia, Franța, Belgia - 2020 -1h40 

Secțiune: Pépites Francophones

Sinopsis:

Însărcinat să evalueze un aeroport pentru a se asigura că acesta corespunde standardelor internaționale, Alain sosește în teritoriul Nagorno Karabakh, localizat între Armenia și Azerbaijan. Inițial, auditorul francez este complet ignorant față de miza misiunii sale: autorizația de funcționare a aeroportului ar marca un progres notabil în recunoașterea pe plan internațional a micii republici autoproclamate. Impresionat de încăpățânarea localnicilor, în special de Edgar, un băiat care vinde apă "miraculoasă", Alain va risca totul pentru a ajuta acest teritoriu izolat să se deschidă către restul lumii.

Festivaluri și premii: ACID Cannes 2020, Premiul special al juriului pentru film de debut la Tallinn Black Nights FF 2021, propunerea Armeniei la Premiile Oscar 2021.

Pentru a marca cei 30 de ani de când România este membru al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), secțiunea Pépites francophones prezintă o selecție de filme produse în țări francofone și  care au fost proiectate la cele mai importante festivaluri internaționale.

Stay Up To Date With Your Favorite Events