SI LE VENT TOMBE / DACĂ SE OPREȘTE VÂNTUL

FR, HY, EN, RU RO, EN
SI LE VENT TOMBE / DACĂ SE OPREȘTE VÂNTUL FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2023 - PÉPITES FRANCOPHONES

SI LE VENT TOMBE / DACĂ SE OPREȘTE VÂNTUL

FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2023 - PÉPITES FRANCOPHONES
FR, HY, EN, RU RO, EN

Regie: Nora Martirosyan

Cu: Grégoire Colin, Hayk Bakhryan, Arman Navasardyan

Dramă - Armenia, Franța, Belgia - 2020 -1h40 

Secțiune: Pépites Francophones

Sinopsis:

Însărcinat să evalueze un aeroport pentru a se asigura că acesta corespunde standardelor internaționale, Alain sosește în teritoriul Nagorno Karabakh, localizat între Armenia și Azerbaijan. Inițial, auditorul francez este complet ignorant față de miza misiunii sale: autorizația de funcționare a aeroportului ar marca un progres notabil în recunoașterea pe plan internațional a micii republici autoproclamate. Impresionat de încăpățânarea localnicilor, în special de Edgar, un băiat care vinde apă "miraculoasă", Alain va risca totul pentru a ajuta acest teritoriu izolat să se deschidă către restul lumii.

Festivaluri și premii: ACID Cannes 2020, Premiul special al juriului pentru film de debut la Tallinn Black Nights FF 2021, propunerea Armeniei la Premiile Oscar 2021.

Pentru a marca cei 30 de ani de când România este membru al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), secțiunea Pépites francophones prezintă o selecție de filme produse în țări francofone și  care au fost proiectate la cele mai importante festivaluri internaționale.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe